Zašto postati član?
prev
next
Novosti
13.2.2011.

Dalmatinski ugostitelji osnivaju interesnu udrugu

Osnivanje i članovi hrvatske interesne udruge ugostitelja

Dalmatinski ugostitelji osnovat će udrugu kojom će pojačati svoju pregovaračku snagu u razgovorima s dobavljačima, ZAMP-om, Državnim inspektoratom, bankama i ostalim subjektima u poslovanju.

Osnivačka skupština Interesne udruge ugostitelja održat će se u četvrtak u 11 sati u restoranu Lovac u Trilju, a na nju su pozvani svi zainteresirani voditelji restorana, kafića, objekta brze prehrane...

- Očekujem da će udruzi odmah pristupiti 100-150 ugostitelja - kaže nam inicijator Miro Bogdanović, inače predsjednik Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija.

- Kao mali poslovni subjekti smo rascjepkani, ali kada se udružimo postajemo relevantna snaga, koja može biti partner, ali i diktirati uvjete na tržištu - najavljuje Bogdanović.

- Oko cijene proizvoda udruga će pregovarati direktno s proizvođačima. Na taj način računamo da možemo postići od 10 do 30 posto manju nabavnu cijenu od dodadašnje koje plaćaju ugostitelji kao pojedinci na tržištu - govori Bogdanović, objašnjavajući da bi udruga svojom snagom dogovorila uvjete, a svaki pojedinačni ugostitelj bi naručivao i plaćao robu. Naravno, tu pogodnost bi mogao ostvariti jedino ako je član udruge, a ideja je da mjesečna članarina iznosi 200 kuna.

Osim jedinstvenog nastupa prema dobavljačima, planiraju raditi i zajedničke marketinške akcije, ali i predlagati zakonodavcu rješenja koja će im olakšati posao i time sačuvati radna mjesta.

Udruga će imati svog odvjetnika, poreznog savjetnika, a predstavljat će je profesionalac. O svemu tome pričat će se na osnivačkoj skupštini u Trilju. Za sada se zna da će sjedište udruge biti u Splitu, a prvi cilj je okupiti ugostitelje iz Splitsko-dalmatinske županije, a njih je oko 3500! Ukoliko se ova ideja pokaže korisnom, udruga će proširiti svoje djelovanje i na ostatak Hrvatske.

Ako je što ostalo nejasno, Miro Bogdanović je otvoren za sva pitanja, slobodno ga kolege mogu nazvati na broj ...