Zašto postati član?
prev
next
Novosti

Biser Mora: Hrvatska interesna udruga ugostitelja

Šesti Biser mora, ovogodišnji festival kulinarstva koji se u Supetru održava do nedjelje, za svoju promociju iskoristila je i Hrvatska interesna udruga ugostitelja, s ciljem upoznavanja bračkih ugostitelja s prednostima koje svojim članovima nudi.

Od kada su osnovani, prije tri mjeseca, Udruga do danas već broji oko 300 članova, a taj se broj povećava iz dana u dan, što i jest cilj, prije svega radi vraćanja digniteta ugostiteljskoj struci koja je trenutačno pala na najniže grane. Hrvatsko interesno udruženje ugostitelja osnovano je s ciljem zajedničkog nastupa prema proizvođačima i zastupnicima hrane i pića, zajedničkog nastupa prema ZAMPU, prema bankama i kartičarskim kućama, kako bi ostvarili prije svega uštede, a na godišnjem nivou prema njihovoj procjeni to može biti između 20 i 75 tisuća kuna – kazao nam je između ostalog potpredsjednik Udruge Tonći Glavina.

Udruga ima namjeru provoditi će zajedničke marketinške aktivnosti,organizirati zajedničku bazu podataka o personalu,organizirati zajedničke edukacije i poslovna događanja. Učlanjeni ugostitelji imati će na raspolaganju poreznog savjetnika, pravnu pomoć i zastupanje,zaštitarsku službu na raspolaganju 24 sata. Osnovati će se burza inventara tako da će članovi udruženja moći međusobno posuđivati,prodavati i iznajmljivati ugostiteljsku opremu. Korištenjem kartice udruženja ugostitelji će moći ostvarite niz povlastica i ušteda a nakon potpisivanja ugovora sa dobavljačima. Inicijatori udruživanja istakli su da ovo udruženje neće biti  regionalnog karaktera nego će se proširiti na čitavu Hrvatsku, a svoj pohod nastavljaju već od idućeg tjedna iz u Splitu.
(Reporter: Joško Bonaći)