Zašto postati član?
prev
next

Zašto postati član

Suočeni  s lošim poslovnim rezultatima u vrijeme gospodarske krize osnovni razlog osnivanja Udruge je udruživanje ugostitelja i hoteljera (od malih obrtnika do malih, srednjih i velikih trgovačkih društava) u jedno snažno tijelo koje će se zajedničkim nastupom boriti za interese ugostitelja i hoteljera.  Neki od osnovnih ciljeva Udruge su: 

Zajednički nastup prema dobavljačima
Kao snažna grupacija zajednički ćemo nastupati prema dobavljačima hrane i pića i ostalih proizvoda i usluga neophodnih ugostiteljstvu.  Princip djelovanja je da Udruga pregovara u ime svih svojih članova s velikim brojem partnera te postigne najbolje uvjete na tržištu, odnosno niže cijene nabave od 10-30%, ovisno o grupi artikala ili usluga. Članovi naravno nisu u obvezi surađivati s ugovorenim dobavljačima jer uvijek imaju mogućnost samostalnog nastupa prema partnerima, ali smo sigurni da će većina članstava iskoristiti platformu Udruge koja će svojom snagom i članstvom izboriti najbolje uvjete. 

Zajednički nastup prema poslovnim bankama
Zajedničkim nastupom utjecat ćemo i izboriti bolje uvjete kod poslovnih banaka, poglavito u vidu kartičnog poslovanja.  Stav Udruge je da su trenutne provizije u kartičnom poslovanju previsoke i nekorektne te ćemo nastojati reducirati ih na prosjek zapadnog razvijenog tržišta kojem i sami pripadamo. 

Zajednički nastup prema ZAMP-u
ZAMP je svojim čvrstim stavovima  i sigurnim načinom naplate doveo u pitanje egzinstenciju velikog broja lokala.  Nastupimo li zajedno možemo postaviti kvalitetnije uvjete ili se u krajnjem slučaju pridružiti konkurentskoj agenciji.  Udruga će sigurno biti nezaobilazan čimbenik u donošenju nove zakonske regulative koja se odnosi na korištenje glazbene umjetnosti u ugostiteljskim objektima.

Pravna zaštita te zajedničko porezno savjetovanje
Udruga će sklopiti ugovor s odvjetničkim uredom koji će biti na raspolaganju svim članovima te će nuditi povlaštene uvjete članovima Udruge ukoliko odluče taj ured angažirati u konkretnim slučajevima ili parnicama.  Članovi Udruge imat će pravo i na zajedničkog poreznog savjetnika što smatramo da je iznimno važno i potrebno.

Zajednička burza personala

Udruga će organizirati vlastitu burzu osoblja na nivou Hrvatske koja će pratiti, ocjenjivati i preporučivati kadrove u ugostiteljstvu.  Udruga će evidentirati i nepouzdane kadrove i loše radnike te će inzistirati na uvođenju preporuke radnika od poslodavaca, što je uobičajena praksa na zapadu. Istodobno, Udruga će organizirati seminare i edukaciju kadrova te konstantno raditi na podizanju kvalitete i znanja ugostiteljskih djelatnika.  

Zajednička burza inventara
Ugostitelji će po najboljim uvjetima moći kupiti, prodati ili iznajmiti višak inventara.

Zajedničke marketinške aktivnosti

Smatramo da će članovi, oslanjajući se na infrastrukturu Udruge, postići znatno niže cijene samostalnog promoviranja i oglašavanja.

Uvođenje dvojne tarife za plaćanje doprinosa

Uvođenje dvojne tarife plaćanja obaveza mirovinskog i zdravstvenog osiguranja omogućila bi poslodavcima da zadrže radnike u radnom odnosu i izvan turističke sezone. 

Međusobni popusti između članova udruge
Svi članovi Udruge će na osnovu članske iskaznice odobravati međusobni popust u iznosu od 25%, a koji se odnosi na maksimalno 4 osobe.

Od širih ciljeva naglašavamo i lobiranje za smanjenje cijena higijenskog minimuma i sanitarne knjižice, inzistiranje na regulaciji otvaranja novih objekata, lobiranje za paušalno plaćanje poreza za male lokale, inzistiranje na klasifikaciji i kategoziraciji restorana.   
  
Hrvatska interesna udruga ugostitelja želi naglasiti da nema nikakav regionalni predznak već joj je cilj članstvo iz cijele Hrvatske tako što će sve Hrvatske regije biti dobro zastupljene unutar Udruge.  Zajednički cilj i borbu za interese svih ugostitelja Hrvatske možemo ostvariti jedino zajedništvom i članstvom koje predstavlja sve županije, gradove i općine lijepe naše. 

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve zainteresirane da nam se priključe te svojim radom i kontaktima promoviraju Hrvatsku interesnu udrugu ugostitelja i ciljeve koje zastupamo. Ovim putem molimo sve naše sadašnje i buduće članove da nam se obrate s prijedlozima i sugestijama te nam skrenu pozornost na dodatne ciljeve ili stavove koje nismo naveli ili dovoljno detaljno obrazložili.
 

Postanite član!

Članom može postati svaka pravna i fizička osoba čija je djelatnost ugostiteljska, hoteljerska ili turistička te koja svojom djelatnošću ili djelovanjem unapređuje rad i poslovanje ugostiteljske i turističke djelatnosti, te je spremna prihvatiti ciljeve proklamiranje Statutom Udruge i podvrgnuti se pravilima koja uređuju ustroj i djelovanje ove Udruge. Članstvo u Udruzi je dobrovoljno.