Zašto postati član?
prev
next
Novosti

Gremo u lov na lignje

Preuzeto s www.tportal.hr

Manifestacija 'Peškafondo Gariful Hvar 2012' od 4. do 6. listopada okuplja zaljubljenike u ribolov, gastronomiju i Mediteran, ali i sve one koji vole uživati u rekreaciji, kulturi i tradiciji ili se jednostavno vole odlično zabaviti.

Organizatori manifestacije su Grad Hvar, UO Gariful i Hrvatska interesna udruga ugostitelja.

Središnje događanje manifestacije je peškafondo, tj. lov na lignje na koji se dosad prijavilo 15-ak ekipa iz Zagreba, Splita, Hvara, ali drugih zemalja poput Crne Gore, a svi zainteresirani za morske izazove ovakve vrste još uvijek se stignu prijaviti. Prva tri mjesta na Peškafondu osvojit će ekipa s najvećom kilažom ulova, a dodijeljivat će se nagrada i onoj ekipi ili pojednicu koji uhvati najdužu lignju.

Po brodu se mogu prijaviti tri člana koja moraju platiti kotizaciju od 150 kuna ukoliko imaju svoj brod i opremu. Ukoliko nemate svoj brod, organizatori će vam ga osigurati za dodatnih 250 kuna. Ukoliko se želite natjecati, svoju prijavu možete obaviti u restoranu Gariful ili na mob: 098 9160 173 (Ivan Gospodnetić). Start Peškafonda kreće ispred Gariful restorana.

Manifestacija će se održavati na više lokacija grada Hvara, a centralno mjesto događanja je hvarska pjaca i Gradska loggia.

Novu notu ovogodišnjoj manifestaciji daje Gala humanitarna večera u hotelu Palace, Sunčani Hvar kojom će se prikupiti sredstva malom Tinu za operaciju karcinoma.

U sklopu ovogodišnje manifestacije održava se sajam vina, maslinovog ulja i ostalih autohtonih otočnih proizvoda, Hvarski marendin, u kojem će sudjelovati hvarski restorani, odnosno njihovi kuhari, a od ulovljenih lignji kuhari će na Cooking showu pripremati jela za sve posjetitelje. Uz profesionalne kuhare, u kuhanju će se okušati i posebni gosti, osobe iz javnog života, ali i zainteresirani Hvarani.

Ugostiteljski obrt Gariful, u suradnji s Hrvatskom interesnom udrugom ugostitelja, s udrugom Dica s Pjace, te Gradom Hvarom omogućio je da jesen na Hvaru bude dovoljno uzbudljiva za sve posjetitelje, dok će se za dobar ulov pobrinuti natjecatelji.