Zašto postati član?
prev
next
Novosti

Koalicija stop ZAMP poziva na okrugli stol

Koalicija Stop-ZAMP

Avenija Vjećeslava Holjevca 20
10000 Zagreb

 

Štovani,

Pozivamo vas na okrugli stol „ZAMP, hrvatska parafiskalna institucija koja ne postoji“, koji će se održati 15. svibnja 2013. godine u 10,00 sati u dvorani 6, Cinestar, Avenue Mall, Zagreb.

 

Na okruglom stolu će sudjelovati predstavnici državnih organa, političkih stranaka, glazbenici, gospodarstvenici, pravosudni djelatnici, „zviždači“ insideri, novinari te predstavnici tvrtki-žrtava koji su zbog ZAMP-a morali prestati raditi te otpustiti sve zaposlene. U raskoraku između šutnje i pokušaja da nešto pokušamo poduzeti kako bi se suprotstavili naplati nelegalnog parafiskalnog nameta od strane udruge građana koja formalnopravno i ne postoji te pokušali zaštitili pravdu i istinu, odlučili smo se za potonji potez. Ovaj okrugli stol je samo prvi u nizu narednih legalnih i legitimnih poteza kojima ćemo se oduprijeti štetočinskom djelovanje jedne udruge koja djeluje pod visokim pokroviteljstvom.

 

Iako se u Hrvatskoj godinama govori u potrebi smanjivanja parafiskalnih nameta i rasterećenju gospodarstva, postoji jedan parafiskalni namet u koji Kukuriku vlast neće dirnuti ni po cijenu života. Riječ je o tzv. „zaštiti muzičkih autorskih prava“ (ZAMP) koju naplaćuje udruga građana koja formalno-pravno ne postoji pod pokroviteljstvom SDP-a, koje je najviša u Europi, koja guši tehnološki razvoj i šteti glazbenicima, koja je apsolutno netransparentna, koja se odvija bez ikakvog državnog nadzora, zbog koje su brojne tvrtke bile prisiljene prestati raditi, a stotine ljudi su zbog njih ostale bez posla. ZAMP je ujedno jedini parafiskalni namet koji SDP izrijekom nije dozvolio propitivati tijekom predizborne kampanje. Članovi ZAMP-a i pridruženih organizacija su danas najistaknutiji državni dužnosnici, ministri, zamjenici i pomoćnici ministara, direktori agencija, suci, tužitelji, odvjetnici. Samozvani emisari ove udruge prekidaju danas širom Hrvatske sahrane, svadbe, humanitarne priredbe, zatvaraju ugostiteljske objekte, naplaćuju memorijske čipove za perilice, frižidere, fotoaparate... 

 

Dođite i dajte svoj doprinos u pravednoj borbi hrvatskih građana, gospodarstvenika, intelektualaca, glazbenika, protiv nepravednog i nelegalnog parafiskalnog nameta jedne nekontrolirane udruge građana koji sustavno uništava sve pred sobom – građane, tvrtke, pravosuđe, pravdu, a koja uz to – formalnopravno uopće ne postoji!