Zašto postati član?
prev
next
Novosti

Još jedan veliki uspjeh HIUU-a u zastupanju splitskih ugostitelja

Članovi Hrvatske interesne udruge ugostitelja (HIUU) koja zastupa interese svih splitskih ugostitelja predvođeni Mirom Bogdanovićem, predsjednikom Udruge, Tončom Glavinom potpredsjednikom, Željanom Radmanom, članom Nadzornog odbora te splitskim ugostiteljima Srećkom Jeličićem, Ivanom Dželalijom, Antom Šerićem, Nikolom Bekavcem i Željkom Bašićem održali su danas sastanak s gradonačelnikom g.Baldasarom, dogradonačelnikom g. Kovačevićem i savjetnikom za komunalu g. Marasovićem. 

Tema sastanka bila je odluka Grada Splita i najava drastičnog poskupljenja cijena najma javnih gradskih površina. 


Ugostitelji su upozorili predstavnike Grada na negativne posljedice takve odluke te su argumentirano predstavili svoje stavove i prijedloge, a kojima je za cilj daljnji turistički razvoj na dobrobit grada i ugostitelja. Ugostitelji su također podcrtali svoj opravdani strah kako bi grad Split mogao postati mrtav grad izvan turističke sezone kao što su grad Dubrovnik ili Zadar što pod svaku cijenu zajedno moramo izbjeći. 


Zadovoljstvo nam je objaviti da je Gradonačelnik zajedno sa svojim suradnicima prihvatio argumente i bojazan ugostitelja koji su rezultirali promjenom najavljene odluke te su zajednički usuglašene sve stavke i cijene. Ne samo da poskupljenja neće biti već će, sukladno novoj odluci, neke zone biti i jeftinije nego prije. Također će se ostati pri već postojećoj klasifikaciji gradskih zona po kojoj samo splitska Riva ostaje u prvoj zoni. Umjesto prvotno predloženog jednokratnog plaćanja cjelogodišnje najamnine pri potpisivanju ugovora kako bi se ostvario popust od 20%, dogovoreno je da se ugostiteljima da period od 90 dana za plaćanje uz zadržavanje prava na popust. Kao 

poseban poticaj ugostiteljima da ne zatvaraju ugostiteljske objekte preko zime, Gradonačelnik je odobrio dodatnih 10% popusta u mjesecima studeni, prosinac, siječanj i veljača. 
 
Posebno ističemo jednu pozitivnu posljedicu ovog sastanka, a to je dogovor između Grada Splita i HIUU-a kako će se ubuduće u partnerskom odnosu razgovarati i dogovarati sve što ima veze s turizmom i ugostiteljstvom grada te kako ćemo zajedno raditi na turističkim projektima koje ćemo kandidirati za poticaje i fondove. 
 
Koristimo priliku da zahvalimo Gradonačelniku na razumijevanju i partnerskom odnosu.